Spojte sa s nmi

+421 904 853 249
ahoj@akcnezeny.sk
projectmanager@akcnezeny.sk

PR Manager

Kristína Mayer
+421 907 869 648
kristina@beecontent.sk

Redakcia

Veronika Samborská
veronika.samborska@akcnezeny.sk

Viete, čo môže ženám dať a vziať umelá inteligencia? Dozviete sa na konferencii Slovak Women in Tech

Dátum

Zdieľať článok

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slovak Women in Tech a organizácia Aj Ty v IT menia našu krajinu na lepšiu. Zbytočne nerozprávajú, radšej konajú. Aj vďaka tomu sa už onedlho koná 3. ročník populárnej celodennej multižánrovej konferencie Slovak Women in Tech (SWiT) s mottom: Objav. Podpor. Spoznaj — ženský potenciál v IT.

Hlavnou témou 3. ročníka je umelá inteligencia 

 

Hlavnou témou aktuálneho ročníka je umelá inteligencia. Čo môže dať aj vziať ženám? Dozviete sa už vo štvrtok, 10. októbra 2024 v Divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave

„Poďte s nami objavovať príležitosti, výzvy a nové možnosti. Plniť si sny vďaka inovatívnym cestám a nástrojom, akými ženy môžu využívať silu umelej inteligencie vo svoj prospech. A to na dosiahnutie úspechov v kariére i osobnom živote.“ – Petra Kotuliaková, výkonná riaditeľka Aj Ty v IT.

Pod spoločným názvom Ženy na ceste umelej inteligencie je počas konferencie pripravený bohatý program. Tešiť sa môžete na zahraničné rečníčky, masterclass, inšpiratívne vystúpenia Sloveniek úspešných doma i v zahraničí, ale aj na priestor, v ktorom sa ženy môžu stretnúť s potenciálnymi zamestnávateľmi. Zažijete odborné workshopy, networking a slávnostný Galavečer, na ktorom po prvý raz odovzdajú ocenenie ŽENA V IT.

Ocenenie ženám v IT 

 

Cieľom novej prestížnej ceny je prehlbovanie idey vstupu žien do IT a ich podpora v odvetví. Zároveň chce vyjadriť verejné uznanie a poďakovanie všetkým, ktorí tejto myšlienke na Slovensku pomáhajú.

„Pre 3. ročník konferencie SWiT sa nám podarilo pripraviť obsahovo bohatý a aktuálny program s údernou dramaturgiou. Vybrané rečníčky a rečníci sú nielen rešpektovaní odborníci a odborníčky v AI, ale rúcajú tiež predsudky a menia svet okolo nás. Na našej konferencii sa s nimi budete môcť o tom porozprávať,“ približuje Monika Kapráliková, marketingová riaditeľka Aj Ty v IT.

Na konferencii SLOVAK WOMEN IN TECH vystúpia napríklad:

  • Alžběta SOLARCZYK KRAUSOVÁ, Respectful AI, Czech Women in AI (ČR)
  • Nimni PATEL, Head of Skills, Talent and Diversity techUK (UK)
  • Milan PIKULA, riaditeľ kyberbezpečnosti SK-CERT
  • Gabriela CZANNER, docentka aplikovanej informatiky FIIT STU Bratislava
  • Katarína MÁDELOVÁ, IT analytička Tatra Banka
  • Kristína SOJÁKOVÁ, Intel Sales Leader IBM (USA)
  • Zuzana ŠAMAJ, Principal Solutions Engineer Cloudinary (UK)
  • Zuzana MOLČANOVÁ, EDU špecialistka, ARICOMA Slovensko

Viac o organizácii Aj Ty v IT a vzdelávaní, ale aj o ocenení Žena v IT sa dozviete v rozhovore s Petrou Kotuliakovou, výkonnou riaditeľkou Aj Ty v IT: Zakladateľka Aj Ty v IT Petra Kotuliaková: Ocenenie Žena v IT prehlbuje myšlienku vstupu žien do IT sveta

SLOVAK WOMEN IN TECH a ocenenie ŽENA V IT

 

Cieľom 1. ročníka ocenenia Žena v IT je pootvoriť dvere do IT sveta a zároveň prehlbovať myšlienku vstupu žien do IT a ich podpory v tomto odvetví. Víťazky, či víťazov jednotlivých kategórií ocenia na slávnostnom Galavečere v Divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave 10. októbra 2024. Galavečer bude vyvrcholením celodňovej multižánrovej odbornej konferencie Slovak Women in Tech 2024. Hlavnou myšlienkou konferencie je inšpirovať spoločnosť, posilniť vnímanie a postavenie žien na Slovensku v oblasti informačných technológií a poskytnúť im platformu na prezentáciu ich práce. Tiež povzbudiť mladé dievčatá a ich rodiny, aby si našli perspektívnu kariéru v IT.

Zdroj foto: Aj Ty v IT

Tlačovú správu spracovala: Veronika Samborská

Aktuality

Súvisiace články