Spojte sa s nmi

+421 904 853 249
ahoj@akcnezeny.sk
projectmanager@akcnezeny.sk

PR Manager

Kristína Mayer
+421 907 869 648
kristina@beecontent.sk

Redakcia

Veronika Samborská
veronika.samborska@akcnezeny.sk

O niekoľko týždňov odštartuje druhý ročník konferencie EQUAL PAY DAY

Dátum

Zdieľať článok

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deň rovného odmeňovania – Equal Pay Day je symbolickým dňom, ktorý apeluje na rozdiely v odmeňovaní mužov a žien. Zároveň však upozorňuje aj na dlhotrvajúci problém nerovnosti v odmeňovaní podľa pohlavia. Gender Pay Gap poukazuje na deň, kedy ženy dobiehajú mzdovú úroveň svojich mužských kolegov, ktorú muži dosiahli ku koncu predošlého roka.

Equal Pay Day je globálna osvetová kampaň organizácií Business & Professional Women po celom svete a nepozerá sa na rozdiely len cez odmeňovanie, ale aj prostredníctvom prezentovania ženských vzorov a rovných príležitostí. Taktiež posilňuje postavenie žien v spoločnosti, bojuje proti diskriminácii akéhokoľvek druhu a myslí na ľudí na okraji spoločnosti.

Druhý ročník konferencie Equal Pay Day prináša silné témy

 

Minulý rok sa pod taktovkou Akčné ženy, o. z. konal historicky prvý ročník konferencie Equal Pay Day na Slovensku. V novembri prichádza druhý a prináša opäť silné témy.

Konferencia bude nabitá skvelými diskusiami, výskumom, mentoringom, ale aj inšpiratívnymi príbehmi. Venovať sa budeme prieskumu diskriminácie v odmeňovaní na Slovensku, spojíme sa mostom medzi generáciami, zacielime pozornosť na gramotnosť generácií so zameraním na dôchodok. Zhovárať sa budeme o odlive talentov zo Slovenska, ale ponúkneme aj praktické tipy a triky ako nabehnúť na Equal odmeňovanie v zabehnutej spoločnosti. A nezabudneme na diskusiu o práci seniorných zamestnancov s vplyvom na mladšie generácie.

Otázky a odpovede

 

Chceme zmenu a budeme o nej nielen hovoriť. Musíme klásť otázky a potrebujeme na ne dostávať odpovede.

O čom budeme diskutovať?
  • Je dôležité vytvoriť most medzi generáciami?
  • Je finančná gramotnosť dôležitá pre všetky generácie?
  • Ako dokážeme zabezpečiť nástupníctvo a zamedzíme odchodu mladých ľudí do zahraničia?
  • Ako vieme udržať talentovaných expertov na Slovensku?
  • Dá sa rovnomerne odmeňovať?
  • Je trh pripravený na Equal Pay politiku?
  • Aké sú očakávania od Smernice Európskej únie o rovnakom odmeňovaní?
  • Ako sa popasovať s ťažkosťami seniorov z pohľadu diskriminácie, či prekvalifikovania?
  • Ako rozumne využiť skutočnosť, že skúsenosti nestarnú, len sa znásobujú?

Prečítajte si: Právnička Janka Debrecéniová: Smernica o transparentnosti odhalí u zamestnávateľov diskriminačné štruktúry

Inšpiratívny trojdňový maratón

 

Štvrtok, 7. november – Mentoringový deň pre ženy

Speed mentoring – špeciálna vzdelávacia metóda kombinuje skúsenosti mentoriek, účastníkov a networkingu. Od roku 2010 inšpirovala už viac ako 19 000 žien v Českej republike. V rámci intenzívneho kruhového mentoringu si môžete vybrať z viac ako 10-tich tém v čase od 9.00 do cca 13.00 h.

Piatok, 8. november – Konferencia v priestoroch Double Tree by Hilton v Bratislave

Inšpiratívna konferencia – druhá konferencia Equal Pay Day Slovakia 2024 prináša témy a 30+ osobností. Autentické príbehy, networking, neformálne a profesionálne zdieľanie skúseností v čase od 8.00 do cca 17.00 h.

Sobota, 9. november – Online mentoring pre ženy  

Online mentoring – pripojte sa odkiaľkoľvek a zdieľajte svoje skúsenosti v slovenskom, českom, či anglickom jazyku. Online mentoring si môžete užiť až 4-krát, a to v čase od 9.00 do cca 13.00 h.

Pripravte sa na jedinečný trojdňový maratón s interaktívnym programom, veľkou konferenciou a expóznou, wellbeingovou a networkingovou zónou, ako aj koučingom a mentoringom.

Ak ste si ešte nezakúpili vstupenku, urobte tak práve dnes.

V cene vstupenky je aj catering a partnerský balíček pre každého účastníka a účastníčku.

Equal Pay Day konferencia nie je len pre ženy

 

Cieľom konferencie Equal Pay Day Slovakia 2024, ktorá sa uskutoční v dňoch 7. až 9. novembra je posilniť ekonomickú bezpečnosť žien vyvolávaním odbornej diskusie firiem, spoločností, ale aj verejnosti o príčinách ešte vždy vysokej platovej nerovnosti. Témy konferencie sa však týkajú nás všetkých. Mužov aj žien. Preto zapájame do projektu významné osobnosti zo Slovenska aj zo zahraničia, ale aj množstvo ambasádorov a ambasádoriek, s ktorými spoločne komunikujeme kampaň počas celého roka.

Zapojte sa do diskusie spolu s nami a o nerovnosti, vekovej diskriminácii, či o posilnení postavenia žien v spoločnosti hovorte nahlas. Rovnako ak my.

Vypočujte si rozhovor s Akčnou ženou Kristínou Mayer, ktorá posúva dôležité témy do kľúčových médií: Za celou komunikáciou v médiách stojí ona. Kristína Mayer téme Equal Pay verí a posúva iniciatívu na vyšší level

Zdroj foto: www.equalpayday.sk

Autorka článku: Veronika Samborská

Aktuality

Súvisiace články